Dienstverlening

Zandstralen en glasparelstralen

Bij het stralen worden straalkorrels onder hoge druk tegen het werkstuk geblazen. Hierdoor worden oxidehuid, verfresten en ander vuil verwijderd. Zo bekomen we een optimale zuiverheidsgraad en ruwheidsgraad van het metalen oppervlak welke voldoet aan de norm SA 2.5 tot 3. De ontstane oppervlakteruwheid van het staaloppervlak zorgt voor een optimale hechting van elk conserveringssysteem.

Glasparelstralen wordt vooral toegepast bij roestvrij staal; dit geeft het werkstuk een sierlijk mat oppervlak

Wij beschikken over meerdere cabines en straalkorrels.

Aanwending Straalkorrel Afmetingen (mm) van de cabine
Hoogte Breedte Lengte
Grote werkstukken zoals opleggers, chassis van vrachtwagens, tanks Corund elektro proja 5,500 5,000 15,500
Middelgrote werkstukken Corund elektro proja 5,500 6,000 9,000
Kleinere werkstukken Smeltslakken 5,500 4,000 15,000
Fijn materiaal, hout Smeltslakken 5,500 4,000 7,000
Hout, roestvrij staal Micro glasparels 5,500 4,000 6,000

Straalbewerking vormt op die manier de laatste en noodzakelijke voorbehandeling voor het metalliseren en natlakken.

Iets meer uitleg over de SA-normen (Swedish Sandblasting Norms) (Engels)

Metalliseren

Door middel van een metallisatiepistool wordt electrolitische zinkdraad van 3 mm dikte gesmolten tot vloeibare zink en vervolgens met behulp van perslucht op het vooraf gezandstraald werkstuk gespoten. Dit procédé wordt vlamspuiten genoemd. Het werkstuk krijgt zo een lichtgrijs, mat en ruw oppervlak, wat de ideale basis is voor de aanhechting van de verflaag.

Dit zijn de specificaties van onze metalliseercabine:

Aanwending Gebruikte zinkdraad Afmetingen (mm) van de cabine
Hoogte Breedte Lengte
Alle werkstukken Electrolitische zinkdraad 99,99% zink
-
Een legering van 85% zink en 15% aluminium (ZN850)
5,500 4,000 15,000

Natlakken

Na het metalliseren wordt volgens de vereisten van de opdrachtgever een verflaag aangebracht. De eerste laag is een epoxy primer die binnen de 48 uur na metallisatie aangebracht wordt als colmatielaag. Zodoende dringt de verflaag goed de poriŽn binnen en wordt er op een niet-geoxideerd oppervlak gewerkt. De types verf, het aantal lagen en de laagdiktes van de volgende lagen worden door de opdrachtgevers bepaald. Normaal volstaat bovenop de colmatielaag een eindlaag polyurethaan.

We werken met diverse soorten verf:

Voor alle soorten verf gebruiken hetzelfde procédé: de verf, in een drukketel van het airless type, wordt via een persluchtslang en een electrostatisch pistool op het werkstuk gespoten. De gespoten verven zijn luchtvrij en worden door electrostatisme aangetrokken op het materiaal.

Alle verven kunnen aangebracht worden op ferro- en non-ferro metalen, polyester en dit in diverse laagdiktes naargelang de toepassing.

Afhalen en leveren

U kunt de te behandelen materialen afleveren en terug ophalen in onze werkplaats elke werkdag van 8u00 tot 16u30. Buiten deze uren kan na afspraak. Indien gewenst halen wij uw materialen af en leveren wij de afgewerkte materialen in uw atelier of uw werf.